Un elicopter care aparține unei companii din Moldova, capturat de Statul Islamic în Afganistan: Sunt morți și ostatici

0

UPDATE: 20:30 Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Moldova, Ana Taban: „Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară. Despre acțiunile întreprinse opinia publică va fi informată ulterior”.

UPDATE: 22:20 Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a declarat la Realitatea TV că ministerul nu a putut lua legatura cu reprezentanții companiei Valan International Cargo Charter, aceștia nu au raspuns la telefon: „Știm că unul dintre conducatorii acestei companii era plecat, probabil în Afganistan. Mâine vom discuta la Guvern această situație”.

UPDATE: 22.00 – Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atac și spun că au luat ostatici.

UPDATE: 21:30 – „Trei persoane au fost ucise și alte 16 sunt capturate de talibani”, a declarat Rahmatullah Turkistani, un membru al consiliului provincial din Faryab, citat de news.yahoo.com.

UPDATE: 21:20 – Informația de mai jos a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Afganistan, Dawlat Waziri, refuzând să ofere mai multe detalii. Totodată, un ofițer de armată, care și-a păstrat anonimatul, a declarat că aeronava civilă a fost contractată pentru a transporta personalul armatei. El a spus că, după ce a aterizat, insurgenții talibani au intervenit la locul incidentului cu focuri de armă, după care au recurs la luarea ostaticilor. Ulterior, ei au dat foc elicopterului, a adăugat sursa.

Sursa: realitatea.md

Share.

Leave A Reply