Pistrinciuc: De ieri avocații nu au acces la clientul lor, Vlad Filat. DIP dezminte

0

Vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc scrie pe pagina sa de facebook că de ieri, după transferul liderului formațiunii Vlad Filat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitală, avocații nu mai au acces la clientul său.

„Ieri, dupa sedinta de judecata Presedintele Vlad Filat a fost transferat din izolatorul CNA. De ieri avocatii nu au acces la el, nimeni nu cunoaste nimic despre ce se intampla si de starea dlui Filat. Ingradirea accesului avocatilor, izolarea totala, in conditii necunoscute este un abuz grav, o incalcare grava a drepturilor omului. Nici vorba de justitie! Dar cel mai important se demonstreaza clar obscuritatea acestui caz!”, scrie Pistrinciuc.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) a dezmințit însă aceste informații. DIP precizează că Vlad Filat a beneficiat în Penitenciarul nr.13-Chișinău de dreptul de a vorbi cu rudele. Întâlnirile deţinuţilor cu avocaţii nu se includ în numărul întrevederilor stabilite de legislaţie.

„Numărul şi durata lor nu sunt limitate, însă ele au loc în timpul liber al deţinuţilor şi numai în intervalul deşteptare – stingere al zilelor lucrătoare”, se arată în comunicat.

Share.

Leave A Reply