Mesajul dur al lui Leancă pentru Filat

1

Liderul PPEM, Iurie Leancă asigură AIE3 și în special pe fostul său șef de partid, Vlad Filat, că nu va accepta nicio funcție în actuala guvernare.

Iată mesajul fostului premier, postat pe pagina sa oficială de Facebook:

„Pentru că fostul meu coleg Vlad Filat traversează o perioadă de panică și confuzie, pe care și le-a exprimat într-un interviu pentru tribuna.md, vreau să clarific anumite aspecte importante, dar și să prezint poziția PPEM legată de actuala guvernare.

PPEM nu va participa în nici un fel în actuala guvernare, nu o va susține și nici nu va solicita portofolii, că înțeleg că asta e cea mai mare grija a lui, nu intenționăm să-i luăm nici Vama, nici Fiscul și nici alte “instituții strategice” pentru el sau colegii lui de alianță. PPEM nu are cum să intre într-o coaliție negociată netransparent, de un grup de interese, printre ei fiind și oameni care sunt implicați în jefuirea și gestionarea deficitara a BEM. Atunci cînd au făcut această alianță nu întîmplător nu au acceptat să ne invite și pe noi la discuții, iar cel care s-a opus a fost tocmai liderul PLDM și asta nu doar din orgoliu, ci pentru că înțelegea bine condițiile pe care le-am fi pus. Au preferat să facă această alianță fragilă, să aducă din nou Moldova la limita crizei politice.

PPEM va rămîne în opoziție, așa cum am anunțat, indiferent de numărul de voturi pe care îl va avea actuala coaliție de guvernare. Responsabilitatea pentru tensiunea prin care trece țara în aceste momente le aparține celor din Coaliție. Au ajuns să nu-și mai poată ține oamenii în partide, unii pentru că au fost oportuniști încă de cînd au fost puși pe liste, alții pentru că s-au săturat să fie mințiți și să participe la jocurile de interese ale liderilor.

PPEM consideră că actuala guvernare e compromisă, e lipsită total de credibilitate și se afla în imposibilitatea de a gestiona situația de criză în care au adus țara. Noi considerăm că era logic ca pînă la momentul constituirii alianțelor minoritare sau majoritare de guvernare, toate forțele pro europene să stea la masa de negocieri, în mod transparent, pentru a discuta deschis problemele cu care se confruntă țara și să se ia decizii responsabile în interesul cetățeanului acestui stat.

În ce privește posibilitatea de a negocia o nouă majoritate parlamentară pro europeană, o asemenea opțiune ar putea fi examinată doar în niște condiții care să cuprindă obligatoriu cerințele societății privind depolitizarea, deoligarhizarea, reformarea reală a instituțiilor statului, în special celor din domeniul justiției.

Îi reamintim lui Vlad Filat că actuala coaliție neputincioasă a fost negociată cu Ghimpu, Lupu, Plahotniuc și alții, nu cu noi, la ei să caute colacul de salvare, nu la PPEM. Sau poate să-și încerce din nou norocul la PCRM, un partid care a demonstrat că la nevoie poate fi un bun partener de jocuri de culise pentru PLDM și PDM”.

Share.

Un comentariu

  1. Pacat ca se bat ai nostri cu AI NOSTRI pe cand ai LOR sunt solidari Vorbesc o sungura LIMBA – RUSA si ne jacmanesc de toate ce ne-au mai ramas de la stramosi. Stunci cand vor TERMINA de FURAT si sufletele tinerei generatii, va incepe POTOPUL pe acest meleag. Sa stim ca de nu vom avea un PROROOC, vorba lui Mateevici, atunci veti plange amarnic. Unii deja prind a medita la jafurile facute si inca planificate in PROIECTELE LOR aparent europene ssi nationale

Leave A Reply