MASACRU la sediul unui ziar din Paris: Cel puţin 12 oameni, printre care directorul şi alţi trei caricaturişti, au fost ucişi

0

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un „atentat terorist”. Aproximativ 3.000 de agenţi ai serviciilor de securitate au fost mobilizaţi pentru misiuni de ordine publică şi pentru căutarea autorilor atentatului de la redacţia revistei, informeaza pesurse.md cu referire la mediafax.ro.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) au murit în atentatul de miercuri.

UPDATE 21:15 Francois Hollande decretează doliu naţional

Franţa a decretat doliu naţional, joi, în memoria victimelor atentatului care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, anunţă preşedintele Francois Hollande, notând că cele 12 persoane ucise au murit pentru un principiu, relatează AFP.

„Aceşti oameni au murit pentru un principiu”, a declarat Hollande.

„Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic şi nimeni nu ne pot diviza”, a subliniat Hollande.

Joi va fi doliu naţional în Franţa, iar toate drapelele vor fi în bernă, a declarat preşedintele.

Share.

Leave A Reply