(FOTO) Chirtoacă testează o autospecială pentru deszăpezire

0

În ultima zi de iarnă, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi autospeciala modernă pentru deszăpezire dăruită Chişinăului de administraţia locală a oraşului Mannheim, Germania. Acesta reprezintă un cadou din partea oraşului german, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la semnarea acordului de înfrăţire între cele două urbe, transmite pesurse.md cu referire la un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Potrivit sursei, autospeciala, de marca „Mercedes”, produsă în anul 1998, este într-o stare tehnică foarte bună şi a parsurs doar 130 mii km. Înainte de a fi donată Chişinăului, maşina a fost testată şi deservită tehnic, pentru a putea fi exploatată un termen cât mai mare. Este cea mai modernă, dar şi unica de acest model din ţară, susțin angajaţii Regiei „Exdrupo”.

După ce personal a testat autospeciala, primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că această maşină modernă, de ultimă generaţie, va reprezenta un suport esenţial pentru Chişinău în ceea ce priveşte întreţinerea străzilor pe timp de iarnă.

Menţionăm că autospeciala a fost importată în Republica Moldova în baza unui contract de chirie. Primăria Chişinău s-a adresat autorităţilor centrale ale statului pentru elaborarea şi aprobarea unei legi speciale, pentru a permite importul unităţii de transport.

Share.

Leave A Reply