(FOTO) Casa-muzeu „Grigore Vieru”a fost inaugurată la Pererâta

0

Casa-muzeu „Grigore Vieru” a fost inaugurată, astăzi, în satul de baștină a poetului, Pererâta, raionul Briceni. Casa părintească a lui Grigore Vieru a fost restaurată în cadrul unui proiect inițiat de Ministerul Culturii, fiind deschisă în anul în care poetul ar fi împlinit 80 de ani.

La eveniment au participat Președintele Parlamentului Andrian Candu, Viceprim-ministrul Gheorghe Brega, Ministrul Culturii Monica Babuc, Ministrul Tineretului și Sportului Loretta Handrabura, Președintele raionului Briceni Mihail Gnatiuc, reprezentanți ai autorităților publice locale, familia poetului Grigore Vieru,  scriitori, actori, prieteni și colegi ai poetului, consăteni și admiratori ai creației maestrului.

Primul cadou oferit complexului muzeal a venit din partea Speakerului Andrian Candu – un tablou ce-l înfățișează pe Grigore Vieru, semnat de pictorul Leonid Popescu.

casa Vieru 2

De asemenea, în curtea Casei-muzeu a fost dezvelit bustul poetului, iar un sobor de preoți a oficiat un serviciu divin de sfințire a complexului muzeal.

casa vieru 5

Pentru publicul larg este deschisă și o expoziție a creației lui Grigore Vieru, ce conține volume cu poezii editate pe parcursul anilor, manuscrise, fotografii, volume de traduceri și critică literară.

casa Vieru 1

casa vieru 4

Share.

Leave A Reply