Festivalul Ghetii si al Zapezii, in China. Imagini impresionante din Orasul de gheata

0

Astazi incepe unul dintre cele mai neobisnuite evenimente din China – festivalul Ghetii si al Zapezii. Sute de statui de gheata au atras mii de turisti si in acest an, transmite pesurse.md cu referire la protv.md

Festivalul Ghetii si al Zapezii, organizat an de an, atrage mii de turisti, dar si cei mai iscusiti mesteri in arta sculpturilor. Orasul de gheata este construit din temelii la Harbin, dupa care, peretii trasparenti ai cladirilor sunt iluminati de LED-uri si lasere. In pofida temperaturilor joase, care ajung la -20 grade Celsius, mesterii stau ore in sir pentru a construi sculpturile.

 „Cea mai dificilă parte a sculpturii este faţa şi ochii. Sculptăm un cupidon şi el trebuie să arate ca un înger, venit din cer. El reprezintă dragostea. Trasaturile lui trebuie sa fie draguţe, moi şi armonioase.”

Cele mai mari sculpturi din Harbin ajung la 10 metri inaltime. Turistii s-au grabit sa faca poze si sa admire expozitiile de exceptie, mai ales cei care au venit din locuri mai calde.

„Noi nu avem iarnă, de aceea am vrut să vin şi să mă bucur de timp foarte geros. Ei spun că au sculpturi de zăpadă şi palate de gheaţă. Trebuie să fie foarte interesant. Mulţi oameni iubesc să vină aici măcar o dată în viaţă, ca să se bucure de moment.”

„Noi suntem din provincia Hebei şi am vrut să venim şi să vedem cum este Harbinul cu zapadă. Am auzit că festivalul de Gheaţă este intr-adevăr minunat, în special noaptea. Suntem studenţi şi am venit doar pentru Festivalul de Gheaţă.”

Pentru prima data, Festivalul Gheţii şi al Zăpezii a fost organizat în 1963. Anual, evenimentul incepe pe 5 ianuare si se incheie 28 februarie, in cazul in care se va mentine timpul geros.

sursa: protv.md

Share.

Leave A Reply