Dodon și Usatîi și-au strâns corturile din fața Parlamentului

0

Ca urmare a lucrărilor de reabilitare a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, PSRM și PN au luat decizia de a stopa temprar activitatea orășelului corturilor.

Totodată, PN informează, printr-un comunicat de presă, că acest lucru nu înseamnă încheierea protestelor.

„Solicitările noastre rămîn aceleași: dizolvarea Parlamentului, desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și eliberarea Moldovei din starea de „stat capturat”. Orășelul de corturi „Orășelul Moldovei” din fața clădirii Parlamentului RM, instalat de activiștii „Partidului Nostru” pe 24 septembrie 2015, a devenit deja un simbol al protestului continuu al întregului popor moldovenesc împotriva puterii criminale și antidemocratice”, se arată în comunicatul PN.

Totuși, potrivit reprezentanților PN, cel mai important lucru pe care l-au reușit este consolidarea nemulțumirii poporului. „Orășelul a văzut în tot acest timp și cordoane de poliție, și „alerte cu bombă”, și căderea lui Vladimir Filat. Și doar grație acestei forțe puternic organizate, protestatarii au reușit să anuleze planurile „coordonatorului” principal al regimului de guvernare, Plahotniuc, care încerca să conducă Guvernul Moldovei”, se mai arată în comunicat.

Share.

Leave A Reply