Ce crede Sturza despre Plahotniuc premier

0

Fostul premier, Ion Sturza spune, într-un interviu pentru europalibera.org, că în cazul în care Vlad Plahotniuc devine premier, va fi un dezastru şi nu se știe dacă va supravieţui nu numai clasa politică, dar şi clădirile unde se află clasa politică.

„Eu des folosesc afirmația lui Petru cel Mare: pune-l să vorbească, ca să vedem cât e de prost sau invers, cât e de deştept. Deci, în sensul acesta nu cred că astăzi este fezabilă candidatura domnului Plahotniuc într-o funcţie publică, din mai multe considerente”, a afirmat Sturza.

Potrivit lui, sondajele arată un anti-rating, care nu a fost nici la cei mai odioşi oameni. „Nu vreau să-i fac un proces de intenţie, dar dacă este cineva raţional, nu poate veni cu aşa propuneri. Cred că nu este fezabilă, indiferent ce jocuri se joacă la Chişinău, că ar stârni cele 90% de anti-rating, sunt oameni reali, care au ajuns la această concluzie pe măsura ce au evoluat situaţiile la Chişinău. Şi ele se asociază, cele negative, în mare măsură cu câteva figuri, una dintre dânsele este domnul Plahotniuc.”, a adăugat fostul premier.

„Eu cred că totuşi în al 12-lea ceas el este raţional şi nu va accepta să revină iarăşi în spaţiul public. Cred că va fi un dezastru şi atunci nu ştiu dacă va supravieţui nu numai clasa politică, dar şi clădirile unde se află clasa politică”, a mai spus omul de afaceri.

Share.

Leave A Reply