Ce a discutat Timofti cu Iohannis

0

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. Dialogul, inițiat de președintele Nicolae Timofti,  s-a axat pe analiza evoluțiilor politice post-electorale din Republica Moldova, anunta pesurse.md cu referire la un comunicat de presa al Presedintiei.

Potrivit sursei, Șeful statuluis-a declarat convins că liderii partidelor parlamentare vor respecta termenii legali pentru constituirea unei coaliții  de guvernământ,  care să asigure continuitatea  parcursului  european  al Republicii Moldova.

La randul său, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că Parlamentul de la Chișinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă. In acelasi timp, Republica Moldova poate conta pe susținerea României în vederea realizării obiectivului său strategic de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi șefi de stat au convenit că în prezent nu sunt întrunite condițiile necesare pentru o vizită de stat a președintelui României la Chișinău, care urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie. Nicolae Timofti și Klaus Iohannis au stabilit ca vizita să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului și  învestirea noului Guvern al Republicii Moldova, se mai arata in comunicat.

Share.

Leave A Reply