Cât a cheltuit primăria Chișinău pentru reabilitarea curţilor şi amenajarea parcărilor în 2016

0

Pe parcursul anului 2016 s-au asfaltat circa 20 mii de metri pătraţi de drumuri în curţile blocurilor de locuinţă şi amenajate parcări cu pavaj ecologic pe 80 de adrese, cu o suprafaţă totală de peste 43 de mii metri pătraţi. În total, până la ora actuală au fost recepţionate lucrări în valoare de 39 milioane lei.

De asemenea, pe 55 de adrese finalizate în acest an în cadrul programului municipal, au fost realizate o serie de alte lucrări aferente, precum schimbarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor, inclusiv a trecerilor pietonale. De menţionat că de-a lungul unor străzi, printre care Eugen Coca, Andrei Doga, Miron Costin, Petru Zadnipru, Igor Vieru, Prof. Ion Dumeniuc şi Teilor au fost amenajate integral locuri de parcare.

Programul municipal de amenajare a curţilor blocurilor de locuit şi de extindere a locurilor de parcare a demarat în luna august a.c. şi va continua şi pe parcursul anului 2016. Din bugetul municipal, în anul 2015 în acest scop au fost alocaţi în total 45,8 milioane lei.

Share.

Leave A Reply