Candidatura lui Artur Cozma, acceptată în funcţia de membru al CCA

1

Candidatura fostului ministru al Culturii, Artur Cozma la funcţia de membru al Consiliului Coordonator a fost acceptată cu cinci voturi „Pro”, astăzi, la şedinţa Comisiei Parlamentare Mass-Media, scrie jurnal.md.

Reprezentantul Socialiştilor, Ion Ceban a votat „Împotriva” lui Cozma, susţinând că această candidatură este o înţelegere între PLDM, PD şi PCRM.

Precizăm că Artur Cozma, ex-ministru al Culturii în guvernele Tarlev şi Greceanîi, a fost implicat în mai multe scandaluri.

El a fost învinuit că ar fi prejudiciat Biblioteca Naţională, după ce a dat în locaţiune unor agenţi economici o parte din spaţiul instituţiei. Mai mult, fostul şef de la Cultură a fost acuzat că a comis fals în acte publice.

sursa: jurnal.md

 

Share.

Un comentariu

  1. Este un hoț și punctum. Vă amintesc cum acest impostor a prejudiciat statul cu zeci și zeci de milioane le și euro. A transmis în folosință către S.R.L. invizibilu monumentele de arhitectură din str. M.Eminescu 50 și 52, edificiile din str. Alex. cel Bun 18 și cel din str. Pușchin 24. Dacă în 2009 nu se schimba guvernarea, aceste edificii erau pierdute pentru totdeauna, la fel cum și clădirea Circului, costul lor fiind de zeci de milioane de euro. Deși exista în anul 2008 o hotărîre de judecată, prin care firma lui Chilovatîi era obligată să facă reparații din cont propriu și în contul terenului care se află în fața Ministerului Agriculturii, oricum pentru reparațiile efectuate s-au mai spălat din contul bugetului de stat încă vreo 20 milioane lei de către Cozma. A furat practic și și-a autorepartizat apartamenbtul din str. T.Ciorbă, costul căruia atingea în 2008 vreo 80-90 mii euro. A cumpărat pentru teatrul E.Ionescu fostul cinematograf Moscova pentru o sumă alocată din buget, de 32 milioane lei, deși costul real era de vreo 2 – 3 milioane. A mai vîndut și cinematograful Gaudeamus de la Telecentru pentru o sumă mizeră de vreo 300 mii lei, costul real fiind de vreo 5-10 milioane lei. A făcut și alte bazaconii, alte furturi prin darea în arendă la prețuri de nimic a patrimoniului gestionat de el, iar în rezultat și-a procurat 2 mașini noi de teren, dgipuri Land-Cruzer, costul cărora fiind de vreo 150-200 mii euro. Acest Cozma încă nu știe ce limbă vorbește, deși pretinde că este istoric de meserie. Poate are diplomă de istoric, dar mintea lui oricum este de paznic, așa cum era pe timpurile lui Lucinschii. Voronin fiind prieten cu tatăl lui Cozma la făcut pe acest hoț la început ambasador, iar pe urmă și ministru. Rușine pentru trădătorii neamului care l-au votat la comisie, demonstrînd că ei nus mai breji decît Cozma.

Leave A Reply